Media Tecnologia

Programari lliure

Has sentit a parlar del programari lliure? Entra i descobriràs els avantatges d’utilitzar-lo.

La Farga.cat: informació sobre programari lliure i estàndards a Catalunya

http://www.lafarga.cat


Franaja Grisa

El llibre blanc (en castellà): el llibre blanc del programari lliure és un projecte sense ànim de lucre amb l’objectiu de coordinar els esforços de grups i empreses que es dediquen al programari lliure. Anualment es genera un document de resum i anàlisi.

http://www.libroblanco.com

Franaja Grisa

Què és l’Oficina Tècnica de Programari Lliure?: l’Oficina Tècnica de Programari Lliure (OTPL) és el projecte de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació que reforçarà la seva línia estratègica sobre programari lliure (PL).

http://www.lafarga.cat/otpl

Franaja Grisa

CÀTIX: què és la Càtix?: CÀTIX és una compilació de programari lliure GNU/Linux que funciona completament des del CD-ROM. No cal que l’instal•lis, poses el CD-ROM, engegues l’ordinador i ja pots utilitzar el Linux. Et reconexeirà automàticament el maquinari del teu ordinador. Es pot fer servir per aprendre Linux, com a sistema operatiu portàtil, com a disc de rescat o com a sistema operatiu del teu ordinador.

http://www.catix.cat

Franaja Grisa

Free Software Foundation: organització creada a l’octubre de 1985 a partir de l’esforç de Richard Stallman i d’altres entusiastes del programari lliure amb l’objectiu de difondre aquest moviment.

http://www.fsf.org/

Franaja Grisa

CATUX: associació d’usuaris de GNU/Linux de la Catalunya central. Articles, enllaços i tot allò que necessites per resoldre els teus dubtes a l’hora d’utilitzar GNU/Linux.

http://www.catux.org

Franaja Grisa

KDEMAR: pàgina de suport de K-DEMar: “La distribució catalana de Linux en Live CD més actual i més completa”

http://www.k-demar.org